Skrzydełka pikantno miodowe z sosem Teryaki

2 stycznia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
skrzydełka miodowe, skrzydełka

składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • kilka kropel tabasco
  • łyżeczka papryki ostrej
  • 3 łyżki miodu
  • łyżeczka imbiru
  • sól
  • pół szklanki oleju
Sos sojowy wymieszać z tabasco, papryką ostrą, miodem, imbirem, solą i olejem. W przygotowanej marynacie umieścić skrzydełka.
Zostawić na godzinę w lodówce. Smażyć na patelni, podlewając olejem, aby miód się nie przypalił.
Można też upiec w piekarniku w 180 st.C przez około 30 minut.
skrzydełka, przepis na skrzydełka, skrzydełka miodowo-pikantne

W przepisie wykorzystałam sos sojowy Kikkoman, tradycyjny sos o charakterystycznym smaku, delikatniejszy smak niż innych firm. Przetestowałam też pikantny, czerwony klasyk – sos tabasco, oryginalnego producenta z USA. Produkty są dobrej jakości.


skrzydełka, przepis na skrzydełka, skrzydełka miodowo-pikantne

Testowała:

Klaudia – Blog kulinarny-przepisy ze zdjęciami, testy produktów i sprzętów AGD
Prowadzi bloga: http://www.dusiowakuchnia.pl/



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...