skrzydełka miodowe, skrzydełka 

składniki:
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 2 łyżki sosu sojowego
- kilka kropel tabasco
- łyżeczka papryki ostrej
- 3 łyżki miodu
- łyżeczka imbiru
- sól
- pół szklanki oleju
Sos sojowy wymieszać z tabasco, papryką ostrą, miodem, imbirem, solą i olejem. W przygotowanej marynacie umieścić skrzydełka.
Zostawić na godzinę w lodówce. Smażyć na patelni, podlewając olejem, aby miód się nie przypalił.
Można też upiec w piekarniku w 180 st.C przez około 30 minut.

W przepisie wykorzystałam sos sojowy Kikkoman, tradycyjny sos o charakterystycznym smaku, delikatniejszy smak niż innych firm. Przetestowałam też pikantny, czerwony klasyk – sos tabasco, oryginalnego producenta z USA. Produkty są dobrej jakości.

Testowała:
Klaudia – Blog kulinarny-przepisy ze zdjęciami, testy produktów i sprzętów AGD
Prowadzi bloga: http://www.dusiowakuchnia.pl/