Skrzydełka kurczaka w miodowej zalewie

Avatar photo
10 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg skrzydełek kurczaka, 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej Kucharek,

Marynata: 5 łyżek oleju, 3 łyżki soku z cytryny lub octu balsamicznego, 3 łyżki miodu, 3 zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżeczki przyprawy pikantnej do grilla Prymat lub marynata pikantna Prymat

Przyrządzanie:

Skrzydełka oczyścić, umyć, i gotować 15-20 min w wywarze przygotowanym z przyprawy uniwersalnej Kucharek i 2 l wody. Następnie skrzydełka wyjąć z wywaru, osączyć i ostudzić.
Przygotować marynatę: z  podanych składników /oprócz przyprawy do grilla/ przygotować marynatę, zalać nią skrzydełka 1 odstawić na 12 godz. Skrzydełka wyjmować z  marynaty, posypywać lekko przyprawą do grilla i piec na ruszcie po 5-7 min z każdej strony.
Wyśmienicie smakują do zimnego piwa.

www.prymat.pl



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.