Skórka pomarańczowa

30 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Skórka z 4 pomarańczy
Cukier 1 szklanka

Kilka pomarańczy obrać tak jak obieramy jabłko razem z białą częścią skórki. Zagotować, odstawić na kilka minut i odlać wodę. Skórkę zasypać cukrem około ½ szklanki i gotować na wolnym ogniu podlewając odrobiną  wody około 20 minut. Zostawić do następnego dnia aż się scukrzy. Następnego dnia znów posypać cukrem, jak nie ma wody wlać odrobinę i znów podgotować 15 minut. Włożyć do słoika i przechowywać w lodówce. Można używać jako dekorację do ciast lub aromat pomarańczowy.

file1264856389



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....