Skandynawska zapiekanka rybno-kalafiorowa w Garnku Roemertopf

3 listopada 2009,
dodał: Romertopf.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 porcje
1 duży kalafior
700 g ryby, zalecany łosoś
1 cytryna
2 łyżki masła
100 g tłustego twarożku śmietankowego, np. Philadelphia
2 łyżki płatków migdałów
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka Aquavitu lub nalewki z kminku
1 filiżanka wody z ugotowanego kalafiora

Kalafior podzielić na różyczki, umyć i gotować 5 min w osolonej wodzie następne odcedzić. Filety ryby umyć i skropić sokiem z cytryny. Kalafiora i rybę ułożyć w namoczonym garnku rzymskim. Obłożyć płatkami masła. Resztę składników wymieszać z filiżanką wody po ugotowanym kalafiorze i polać zapiekankę
Uprzednio namoczony przez 10 minut w wodzie Garnek Rzymski przykryć pokrywką i wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić temperaturę ok. 180 stopni i zapiekać przez 45 minut. Podawać z ziemniakami.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...