Skandynawska zapiekanka rybno-kalafiorowa w Garnku Roemertopf

3 listopada 2009, dodał: Romertopf.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 porcje
1 duży kalafior
700 g ryby, zalecany łosoś
1 cytryna
2 łyżki masła
100 g tłustego twarożku śmietankowego, np. Philadelphia
2 łyżki płatków migdałów
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka Aquavitu lub nalewki z kminku
1 filiżanka wody z ugotowanego kalafiora

Kalafior podzielić na różyczki, umyć i gotować 5 min w osolonej wodzie następne odcedzić. Filety ryby umyć i skropić sokiem z cytryny. Kalafiora i rybę ułożyć w namoczonym garnku rzymskim. Obłożyć płatkami masła. Resztę składników wymieszać z filiżanką wody po ugotowanym kalafiorze i polać zapiekankę
Uprzednio namoczony przez 10 minut w wodzie Garnek Rzymski przykryć pokrywką i wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić temperaturę ok. 180 stopni i zapiekać przez 45 minut. Podawać z ziemniakami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...