Sincronizadas
Składniki:
– 6 łyżeczek TABASCO® Green Jalapeño Pepper Sauce
– 160 g startego sera Monterey Jack
– 6 cienkich plasterków szynki, pokrojonych w paski
o szerokości 1,3 cm
– 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w plasterki
– 1/3 szklanki posiekanych pomidorów
– ¼ szklanki posiekanej kolendry
Przygotowanie:
Każdą z 6 tortilli posmaruj ok. ½ łyżeczki zielonego sosu TABASCO®, posyp je połową sera. Połóż paski szynki, plasterki awokado, posiekane pomidory, kolendrę i pozostały ser. Posmaruj jedna stronę pozostałych 6 tortilli resztą zielonego sosu TABASCO® i tą stroną połóż na przygotowanych tortillach, tworząc kanapki sincronizadas. Na elektrycznym grillu lub średniej patelni smaż każdą z sincronizadas na średnim gazie, aż tortille będą chrupiące i lekko brązowe z każdej strony, a ser się roztopi. Przełóż na talerz, pokrój w trójkąty i podawaj z dodatkiem TABASCO® Green Pepper Sauce.