Biszkopt:
4 jajka,
4 łyżki cukru,
4 łyżki mąki,
1 łyżeczka proszku,
Budyń:,
1 duży Kubuś zielony,
1 duży budyń waniliowy,
0,5 l śmietany 30%,
4 zielone galaretki,
30 sztuk delicji,
Biszkopt : ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka , ubijać, dodać mąkę i proszek, wymieszać, dać do foremki, piec. Budyń: Połowę Kubusia zagotować w drugiej połowie rozmieszać budyń, połączyć razem i zagotować , wlać gorący na biszkopt, na letni budyń ułożyć delicje. Pianka: ubić śmietanę, wcześniej schłodzoną, dodać wcześniej rozpuszczone dwie galaretki w 1 szklance wody, dokładnie wymieszać, wylać na delicje, rozpuścić dwie zielone galaretki w 3,5 szklanki wody , krzepnące wlać na zastygniętą piankę.