Shoarma z pieczarkami i serem

16 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 20 minut

składniki:

2 piersi z kurczaka
100 g sera żółtego
100 g pieczarek
1 cebula czerwona
2-3 łyżki majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki
5 łyżek oliwy

Przyprawy KAMIS:
Natka pietruszki
2-3 łyżki Ketchupu pikantnego
Przyprawa kuchni arabskiej kebab – shoarma, 2-3 łyżki
Sól morska w młynku
Pieprz czarny w młynku

Kurczaka pokrój w cienkie paski, dodaj przyprawę kuchni arabskiej, oliwę, dokładnie wymieszaj. Mięso podsmaż na patelni, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki, smaż kilka minut, pod koniec dodaj starty ser, oprósz posiekana natką pietruszki. Shoarmę podawaj z ryżem i sosem lub chlebkami pita.
Sos: Wymieszaj jogurt, ketchup, majonez, dodaj posiekany czosnek, dopraw solą i pieprzem.
Smacznego!

www.kamis.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...