Serowe leniwe pierogi

13 lutego 2011,
dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 50 dag dobrego twarogu
  • 5 jajek
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka cukru
  • 1 mały cukier waniliowy
  • sól
  • bułka tarta i masło do polania

Ser przepuścić przez maszynkę (mielony gotowy jest, moim zdaniem, za rzadki).Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ser, mąkę i wszystko jeszcze raz dokładnie utrzeć. Z białek ubić sztywną pianę i wmieszać delikatnie do ciasta. Przełożyć na stolnicę i formować spłaszczony wałek. Kroić skośnie kluski o dł. ok. 3 cm. Wrzucać na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Podawać z przyrumienioną na maśle bułeczką tartą lub polewą owocową.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.