Serowa rozkosz
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/2 szklanki miękkiego masła
3-4 ząbki czosnku, zmiażdżone
1/4 szklanki posiekanej świeżej pietruszki
8 plasterków świeżego pieczywa
8 plasterków sera brie
8 plasterków sera cheddar
8 plasterków sera Asiago
8 plasterków sera havarti
Przygotowanie:
W misce połączyć masło, czosnek i pietruszkę. Posmarować nim 8 kromek chleba. Chleb grillować na ruszcie przykrytym folią, przez ok. 1-2 min. na 1 stronie. W środek 2 kromek włożyć różne odmiany sera, przykładając tak, aby masło znajdowało się na zewnątrz. Położyć na ruszt zapiekać aż obie strony będą rumiane. Przeciąć po przekątnej i podawać ciepłe.
W misce połączyć masło, czosnek i pietruszkę. Posmarować nim 8 kromek chleba. Chleb grillować na ruszcie przykrytym folią, przez ok. 1-2 min. na 1 stronie. W środek 2 kromek włożyć różne odmiany sera, przykładając tak, aby masło znajdowało się na zewnątrz. Położyć na ruszt zapiekać aż obie strony będą rumiane. Przeciąć po przekątnej i podawać ciepłe.