Seromak (sernik z makiem) lukrowany

28 grudnia 2010, dodał: renia577
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:

10 dag cukru
szklanka mąki
żółtko
15 dag masła

Masa serowa:

25 dag cukru
50 dag białego sera
5 jajek
5 łyżek masła
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej

Gotowa masa makowa.

Wykonanie:

Składniki ciasta zagnieść i włożyć na ok.30 min.do lodówki.
Ciasto rozwałkować, wylepić nim kwadratową tortownicę. Piec 20min.
Ser utrzeć z cukrem, żółtkami i obiema mąkami, wlać ostudzone masło, dodać białka ubite na pianę. Wymieszać.
Na ciasto wyłożyć masę makową, następnie serową.
Piec ok.45 min.w temp.180 stopni. Polukrować.

file1293547081



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D