Seromak (sernik z makiem) lukrowany

28 grudnia 2010, dodał: renia577
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:

10 dag cukru
szklanka mąki
żółtko
15 dag masła

Masa serowa:

25 dag cukru
50 dag białego sera
5 jajek
5 łyżek masła
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej

Gotowa masa makowa.

Wykonanie:

Składniki ciasta zagnieść i włożyć na ok.30 min.do lodówki.
Ciasto rozwałkować, wylepić nim kwadratową tortownicę. Piec 20min.
Ser utrzeć z cukrem, żółtkami i obiema mąkami, wlać ostudzone masło, dodać białka ubite na pianę. Wymieszać.
Na ciasto wyłożyć masę makową, następnie serową.
Piec ok.45 min.w temp.180 stopni. Polukrować.

file1293547081



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...