Sernik z malinami

15 grudnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 opakowania herbatników (po 10 dag każde)
25 dag masła
szklanka cukru
cukier waniliowy Delecta
8 jajek
80 dag mielonego sera białego
60 dag gęstej śmietany kwaśnej
30 dag śmietanki kremówki
łyżeczka soku z cytryny
50 gram malin
galaretka malinowa

Herbatniki pokruszyć, stopić 15 dag masła, ciastka wymieszać z wystudzonym masłem. Blachę (32×38 cm) wyłożyć pergaminem, na spodzie rozsmarować przygotowana masę z herbatników, docisnąć. Oddzielić żółtka od białek. Białka schłodzić, resztę masła utrzeć razem z cukrem oraz cukrem waniliowym. Stale ucierając kolejno dodawać żółtka, śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Masę maślaną połączyć z serem i kwaśną śmietaną. Dodać sok cytrynowy i bitą śmietanę. Białka ubić na pianę i połączyć z masa serową. Rozsmarować na spodzie z herbatników. Piec 1 godzinę w temp. 175 stopni C. Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Maliny rozłożyć na wystudzonym cieście i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 3 godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...