Sernik jogurtowo waniliowy

3 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Wyśmienity serniczek,bardzo łatwy

Składniki

1 paczka okrągłych biszkoptów
6 szklanek (szklanka o pojemności 200ml) jogurtu waniliowego gęstego
400 gram serka waniliowego homogenizowanego
cukier waniliowy duży
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki pomarańczowe
14 czubatych łyżeczek żelatyny

Żelatynę namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie,około 1/2 szklanki,odstawić aż spęcznieje.
Jogurt  dobrze wymieszać z serkiem waniliowym i cukrem waniliowym, spęczniałą żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na małym ogniu na gazie,lekko przestudzić, wlać do masy jogurtowej, dokładnie wymieszać.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami, wylać gęstniejącą masę , odstawić do lodówki na 30 min.
Brzoskwinie odsączyć na sitku, pokroić , ułożyć na serniku, zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi, w 3 i 3/4 szklanki gotującej wody.
Odstawić na 2 godziny do lodówki lub na całą noc.
Smacznego.

file1267639161



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz