Sernik dwukolorowy z kulkami z ciasta

12 grudnia 2010, dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Ciasto półkruche:

4 szklanki mąki

1 kostka margaryny

1 szklanka cukru

2 łyżki śmietany kwaśnej (12 ,albo 18 procent)

5 żółtek

2 łyżeczki proszku do pieczenia DELECTA

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Jedną część zostawić najmniejszą na kruszonkę na sam wierzch. Do jednej części dodać dwie łyżki kakao. I włożyć do lodówki.

Składniki na masę serową:

1 kg sera półtłustego

2 szklanki cukru

2 budynie (waniliowy i wiśniowy) DELECTY

6 jajek

1 kostka margaryny

Ser z margaryną na przemian mielimy dwa razy. Żółtka ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy po trochu sera cały czas ucierając. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy budyń waniliowy, a do drugiej budyń wiśniowy. Ubijamy pianę ze wszystkich białek, jakie nam zostały po cieście i po serze i połowę dodajemy do białego sera, a połowę do różowego sera. Następnie na wysmarowaną blaszkę rozwałkowujemy ciasto ciemne, na to wylewamy ser biały, następnie robimy małe kulki z ciasta jasnego (tego, co było więcej) i układamy na serze wylanym na blaszkę. Potem wylewamy na to ser różowy, a na to kruszonkę . Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około półtorej godziny.

file1292169039



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz