Serki pleśniowe w ziołach w 25 min

6 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Przepyszne serki znalazły w mojej rodzinie wielu zwolenników.

Składniki:

  • 4 serki pleśniowe camembert o smaku naturalnym po 12 dag
  • słodko- pikantny sos chili
  • suszony tymianek
  • suszona bazylia
  • suszone oregano
  • świeża bazylia do dekoracji
  • 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek

Wykonanie:

Serki smaruję z każdej strony olejem. Mieszam z sobą suszone zioła i dokładnie opruszam nim serki. Każdy serek kładę na większym kawałku folii aluminiowej. Z foli formuję sakiewkę tak aby jej brzegi były szczelnie zwinięte. Układam je na rozgrzanym ruszcie i piekę do momentu aż serki napulchną, lekko się zarumienią i będą miękkie. Można też piec w rozgrzanym do 180 stop. piekarniku przez 10-15 min. Gorące serki ostrożne odwijam z folii i wykładam na talerz. Po wierzchu polewam je słodko- pikantnym sosem chili. Dekoruję umytymi i osuszonymi liśćmi bazylii:)

Smacznego:)



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...