Serki pleśniowe w ziołach w 25 min

6 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Przepyszne serki znalazły w mojej rodzinie wielu zwolenników.

Składniki:

  • 4 serki pleśniowe camembert o smaku naturalnym po 12 dag
  • słodko- pikantny sos chili
  • suszony tymianek
  • suszona bazylia
  • suszone oregano
  • świeża bazylia do dekoracji
  • 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek

Wykonanie:

Serki smaruję z każdej strony olejem. Mieszam z sobą suszone zioła i dokładnie opruszam nim serki. Każdy serek kładę na większym kawałku folii aluminiowej. Z foli formuję sakiewkę tak aby jej brzegi były szczelnie zwinięte. Układam je na rozgrzanym ruszcie i piekę do momentu aż serki napulchną, lekko się zarumienią i będą miękkie. Można też piec w rozgrzanym do 180 stop. piekarniku przez 10-15 min. Gorące serki ostrożne odwijam z folii i wykładam na talerz. Po wierzchu polewam je słodko- pikantnym sosem chili. Dekoruję umytymi i osuszonymi liśćmi bazylii:)

Smacznego:)