Serek waniliowy Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej

4 maja 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Niektórym trudno sobie wyobrazić drugie śniadanie bez serka śniadaniowego. Smakosze dzielą się na: zwolenników tego o naturalnym smaku, do którego można dodać własne składniki, amatorów serków owocowych i sympatyków najprostszego tego typu deseru – waniliowego. Ten ostatni – mimo że w założeniu bardzo uniwersalny – może mieć jednak różne smaki i składy. Najlepiej wybierać taki, w którym smak waniliowy uzyskano, dodając prawdziwą wanilię, a nie jej substytuty. Nie zawiedziemy się, sięgając po serek waniliowy z Czarnocina, do którego dodano również szczelnie zamkniętą, składaną łyżeczkę.

Serek waniliowy Czarnocin wyprodukowano na bazie świeżego, najwyższej jakości mleka i bakterii mlekowych. Ma niepowtarzalny smak, który zawdzięcza dodatkowi prawdziwej zmielonej laski wanilii, a nie z waniliny, jak w przypadku wielu innych produktów tego typu.

Smakosze przekąsek docenią naturalny smak serka, który można zabrać do pracy, do szkoły jako drugie śniadanie. Zastąpi podwieczorek – można go wyjadać prosto z opakowania albo wykorzystać w roli smarowidła na pajdę pełnoziarnistego chleba, grahamki. Będzie doskonałym nadzieniem do naleśników. Dla naszej wygody do opakowania dołączono łyżeczkę, więc nie musimy się zastanawiać: jak my to zjemy w miejscu, gdzie zastawy stołowej brak.

Serek waniliowy ma certyfikat bezglutenowości. Na opakowaniu znajdziemy licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. Używać go mogą jedynie ci producenci, którzy posiadają licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Taki znak to gwarancja bezpieczeństwa dla osób, które muszą lub chcą spożywać produkty bez zawartości glutenu.

Część dochodu z każdego opakowania tego serka wędruje do łódzkiej Fundacji Gajusz opiekującej się dziećmi chorymi i opuszczonymi.

Do czego?

Na kanapkę, do wyjadania bezpośrednio z opakowania, do nadzienia ciasta, naleśników.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 158 kcal (661 kJ)

Tłuszcz: 8,0 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g

Węglowodany: 12 g

W tym cukry: 11 g

Białko: 9,2 g

Błonnik: 0,6 g

Sól: 0,1 g

Opakowanie: kubeczek z łyżeczką 125 g (cena ok. 2 zł)

www.czarnocin.net

Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych.

Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz