Serduszka w pikantnym sosie pomidorowym

19 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. serc wieprzowych

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 łyżki smalcu

1 czerwona papryka

1 papryczka chili

łyżeczka mąki

pieprz

sól

1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

łyżka przecieru pomidorowego

1/2 litra wody

Przygotowanie:

Serca obrać z żył i błon,  wypłukać i pokroić w grube plastry.Obrać cebulę i posiekać.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.W malutką kosteczkę pokroić też papryczkę chili. Cebulę przesmażyć na smalcu, włożyć serca i obsmażyć krótko na dużym ogniu ze wszystkich stron.Pod koniec smażenia dodać pokrojone papryki. Dodać do smaku posiekany czosnek, ostrą paprykę w proszku, pieprz i sól. Podlać wodą i dusić ok. godziny na małym ogniu. Pod koniec dodać przecier pomidorowy i lekko zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.