Serduszka w pikantnym sosie pomidorowym

19 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. serc wieprzowych

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 łyżki smalcu

1 czerwona papryka

1 papryczka chili

łyżeczka mąki

pieprz

sól

1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku

łyżka przecieru pomidorowego

1/2 litra wody

Przygotowanie:

Serca obrać z żył i błon,  wypłukać i pokroić w grube plastry.Obrać cebulę i posiekać.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.W malutką kosteczkę pokroić też papryczkę chili. Cebulę przesmażyć na smalcu, włożyć serca i obsmażyć krótko na dużym ogniu ze wszystkich stron.Pod koniec smażenia dodać pokrojone papryki. Dodać do smaku posiekany czosnek, ostrą paprykę w proszku, pieprz i sól. Podlać wodą i dusić ok. godziny na małym ogniu. Pod koniec dodać przecier pomidorowy i lekko zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie.

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...