Ser w Zalewie

3 sierpnia 2010, dodał: Wasz Sklep
Artykuł zewnętrzny

100  g  sera  tylżyckiego,  warmińskiego,  100g  sera  goudy,  100  g  sera  edamskiego,  1,5  szklanki  oleju  sojowego  lub  słonecznikowego,  3  –  ząbki  czosnku,  1  łyżeczka  jałowca, 1  łyżeczka  kolorowego  pieprzu,  ok  1  łyżeczki  kminku.

Czosnek  przecisnąć  przez  praskę,  połączyć  z  olejem,  jałowcem,  kminkiem  i  pieprzem,  przykryć. Włożyć  do  lodówki  na  ok. 2  dni.Sery  pokroić  na  dość  dużą  kostkę,  wkładać  do  słoja,  zalać  przyrządzoną  zalewą.  Słój  przykryć  i  zostawić  w  lodówce  na  ok.  9  dni.
Serki są dobre  jako  dodatek  do  szaszłyczków,  kanapek,sałatek  i  pikantnej  przekąski.

Produkty potrzebne do sporządzenia sera w zalewie można kupić w:
Wasz Sklep Zdrowa Tradycyjna i Ekologiczna Żywność
ul. Koszykowa 20 Warszawa
www.waszsklep.com.pl