Schabowy z serem żółtym z pieczarkami

21 października 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

4 kotlety schabowe

20 dag pieczarek

1 duża cebula

4 grube  plastry sera żółtego

3 łyżki oleju do smażenia

4 łyżki masła

2 jajka

łyżka mąki

bułka tarta do panierowania

sól i pieprz

  • przepis

Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy delikatnie. Brzegów kotleta nie rozbijamy zbyt mocno, wówczas podczas smażenia utworzą się tzw. kołyski. Mięso oprószamy solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w  niezbyt  cienkie  plasterki, wrzucamy na patelnie  i dusimy  na maśle, doprawiamy.
Sznycelki oprószamy mąką, panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej . Smażymy na oleju na małym ogniu na złocisty kolor.
W zagłębienia usmażonych kotletów, nakładamy farsz z pieczarek i cebuli, formując niewielkie kopczyki. Następnie każdą porcję nakrywamy plastrem żółtego sera. Układamy sznycle na brytfance wysmarowanej tłuszczem i zapiekamy do chwili, aż ser się rozpuści.

file1350799516



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...