Schabowe z korbaczkami

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

3 plastry schabu bez kości (grubości ok. 1 cm każdy)

3 korbaczki

3 łyżki sosu sojowo – grzybowego

½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

2 łyżki mąki pszennej

1 jajko

½ szklanki bułki tartej

olej do smażenia

Schab delikatnie rozbijamy. Sos sojowo – grzybowy mieszamy z pieprzem i polewamy tym kotlety z obu stron. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Wyjmujemy, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy z jednej strony na ciemnozłoty kolor. Odwracamy, na każdym kotlecie układamy po korbaczu i dosmażamy drugą stronę kotleta.

Smacznego!

file1258476413



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....