Schabowe z korbaczkami

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

3 plastry schabu bez kości (grubości ok. 1 cm każdy)

3 korbaczki

3 łyżki sosu sojowo – grzybowego

½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

2 łyżki mąki pszennej

1 jajko

½ szklanki bułki tartej

olej do smażenia

Schab delikatnie rozbijamy. Sos sojowo – grzybowy mieszamy z pieprzem i polewamy tym kotlety z obu stron. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Wyjmujemy, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy z jednej strony na ciemnozłoty kolor. Odwracamy, na każdym kotlecie układamy po korbaczu i dosmażamy drugą stronę kotleta.

Smacznego!

file1258476413



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz