Schabowe tradycyjne

30 listopada 2009, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Któż z nas nie lubi schaboszczaków? Robi się je szybko i są bardzo smaczne

SKŁADNIKI:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego b/k
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 1 szkl. bułki tartej
  • do smaku: sól, pieprz mielony
  • do smażenia: olej

OPIS PRZYGOTOWANIA:

Mięso rozbić delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą aby go nie porozrywać (i nie będzie pryskać). Oprószyć z obu stron solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Jajka roztrzepać z mlekiem. Kotlety panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, zrumienić z obu stron. Najlepiej smakują z dodatkiem ziemniaków, marchewki albo zasmażanej kapusty.

file1259594090



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺