Schabowe paluszki

26 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 kotlety schabowe
sól
pieprz
czosnek granulowany
olej do smażenia
panierka do kotletów
1 jajko

Schabowe lekko rozbić, pokroić w paski szerokości 1 cm. Posypać solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Jajko rozbić na 1 talerzu, na drugi talerz wysypać gotową panierkę. Paseczki maczać najpierw w mące, potem w jajku a następnie w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać jako przekąskę z ogórkiem, papryką lub z sosami.

file1267190214



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.