Schabowe paluszki

26 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 kotlety schabowe
sól
pieprz
czosnek granulowany
olej do smażenia
panierka do kotletów
1 jajko

Schabowe lekko rozbić, pokroić w paski szerokości 1 cm. Posypać solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Jajko rozbić na 1 talerzu, na drugi talerz wysypać gotową panierkę. Paseczki maczać najpierw w mące, potem w jajku a następnie w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać jako przekąskę z ogórkiem, papryką lub z sosami.

file1267190214



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...