Schab ze śliwką

29 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • schab bez kości 1 kg
  • śliwki kalifornijskie 1 torebka
  • marynata pikantna 1 torebka
  • czosnek 2 ząbki
  • smalec 1 łyżka – czubata
  • olej 1/4 szklanki

Schab umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem. Marynatę pikantną wymieszać z olejem według przepisu na opakowaniu, posmarować schab ze wszystkich stron i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnego dnia w schabie zrobić dziurę długim, ostrym nożem i nadziać śliwkami. Wpychać na ścisło i najlepiej dziury z obu stron zaszyć, żeby śliwki w czasie pieczenia jak schab będzie się kurczył nie wyszły. Tak przygotowany schab piec w piekarniku około 1 godziny, w zależności jakiej jest grubości. Po wystygnięciu kroić w plasterki, podawać z pieczywem.

file1291070702



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz