Schab ze śliwką

29 listopada 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • schab bez kości 1 kg
  • śliwki kalifornijskie 1 torebka
  • marynata pikantna 1 torebka
  • czosnek 2 ząbki
  • smalec 1 łyżka – czubata
  • olej 1/4 szklanki

Schab umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem. Marynatę pikantną wymieszać z olejem według przepisu na opakowaniu, posmarować schab ze wszystkich stron i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnego dnia w schabie zrobić dziurę długim, ostrym nożem i nadziać śliwkami. Wpychać na ścisło i najlepiej dziury z obu stron zaszyć, żeby śliwki w czasie pieczenia jak schab będzie się kurczył nie wyszły. Tak przygotowany schab piec w piekarniku około 1 godziny, w zależności jakiej jest grubości. Po wystygnięciu kroić w plasterki, podawać z pieczywem.

file1291070702



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....