Schab ze śliwką

29 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • schab bez kości 1 kg
  • śliwki kalifornijskie 1 torebka
  • marynata pikantna 1 torebka
  • czosnek 2 ząbki
  • smalec 1 łyżka – czubata
  • olej 1/4 szklanki

Schab umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem. Marynatę pikantną wymieszać z olejem według przepisu na opakowaniu, posmarować schab ze wszystkich stron i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnego dnia w schabie zrobić dziurę długim, ostrym nożem i nadziać śliwkami. Wpychać na ścisło i najlepiej dziury z obu stron zaszyć, żeby śliwki w czasie pieczenia jak schab będzie się kurczył nie wyszły. Tak przygotowany schab piec w piekarniku około 1 godziny, w zależności jakiej jest grubości. Po wystygnięciu kroić w plasterki, podawać z pieczywem.

file1291070702



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...