Schab ze śliwką

29 listopada 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • schab bez kości 1 kg
  • śliwki kalifornijskie 1 torebka
  • marynata pikantna 1 torebka
  • czosnek 2 ząbki
  • smalec 1 łyżka – czubata
  • olej 1/4 szklanki

Schab umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem. Marynatę pikantną wymieszać z olejem według przepisu na opakowaniu, posmarować schab ze wszystkich stron i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnego dnia w schabie zrobić dziurę długim, ostrym nożem i nadziać śliwkami. Wpychać na ścisło i najlepiej dziury z obu stron zaszyć, żeby śliwki w czasie pieczenia jak schab będzie się kurczył nie wyszły. Tak przygotowany schab piec w piekarniku około 1 godziny, w zależności jakiej jest grubości. Po wystygnięciu kroić w plasterki, podawać z pieczywem.

file1291070702



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....