Schab ze śliwką

29 listopada 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • schab bez kości 1 kg
  • śliwki kalifornijskie 1 torebka
  • marynata pikantna 1 torebka
  • czosnek 2 ząbki
  • smalec 1 łyżka – czubata
  • olej 1/4 szklanki

Schab umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem. Marynatę pikantną wymieszać z olejem według przepisu na opakowaniu, posmarować schab ze wszystkich stron i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnego dnia w schabie zrobić dziurę długim, ostrym nożem i nadziać śliwkami. Wpychać na ścisło i najlepiej dziury z obu stron zaszyć, żeby śliwki w czasie pieczenia jak schab będzie się kurczył nie wyszły. Tak przygotowany schab piec w piekarniku około 1 godziny, w zależności jakiej jest grubości. Po wystygnięciu kroić w plasterki, podawać z pieczywem.

file1291070702



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...