Schab z grzybkami

14 marca 2011, dodał: Sarenka
Artykuł zewnętrzny

składniki

  • schab bez kości – 5 niewielkich plastrów,
  • pieczarki – 8 małych sztuk (lub więcej),
  • cebula – 1 średniej wielkości,
  • kostka bulionowa grzybowa – 1 sztuka,
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy,
  • mąka pszenna – 1 łyżka,
  • olej – kilka łyżek.

wykonanie:

Cebule umyć, osuszyć i pokroić w piórka. Pieczarki obrać i pokroić na polówki. Schab umyć i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Przyprawić sola i pieprzem ziołowym z obu stron i wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć lekko z obu stron i przełożyć do rondla. Zalać mięso gorącą woda, dodać kostkę grzybowa, pieprz naturalny i 1/2 łyżeczkę soli. Gotować przez 45 minut na wolnym ogniu, po czym dodać cebule i pieczarki. Gotować przez kolejne 15 minut, zdjąć z ognia, wymieszać z mąką rozpuszczona w niewielkiej ilości zimnej wody, ponownie zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

file1300130173



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...