Schab z gorczycą

10 września 2013,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1,2 kg schabu od karczku bez kości

– pół słoika musztardy z gorczycą

– cukier

– 5 łyżek oleju

– 2 łyżki octu winnego lub kieliszek wytrawnego wina

– keczup

– ostra papryka

– sól

– pieprz grubo zmielony

 

Schab opłukać i wysuszyć, natrzeć solą odstawić w chłodne miejsce. Olej wymieszać z musztardą, octem, keczupem, papryką, dodać do smaku szczyptę soli i cukru oraz pieprz, posmarować pastą mięso. Odstawić na minimum 2 godziny do lodówki. Osączyć mięso z zalewy, zdjąć część ziaren, położyć mięso na natłuszczonej blasze, piec 1 godzinę w 190 stopniach C, polewając wytwarzanym podczas pieczenia sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....