Schab w sosie borowikowym

29 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 g schabu bez kości

100 g kabanosów

1 mała cebula

100 g świeżych borowików

10 g suszonych borowików

1 kostka rosołowa – bulion cielęcy

100 g śmietany 12%

1 mała łyżeczka mąki

sól, pieprz do smaku

olej do smażenia

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy olej. Schab kroimy w paski, podsmażamy około 5 minut – na złoty kolor. Wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy jeszcze 3 minuty. Dodajemy kostkę bulionową, pokrojone w paseczki borowiki świeże oraz pokruszone suszone i pokrojone w 3-cm kawałki kabanosy. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie. Śmietanę mieszamy z mąką, solą i trzema łyżkami zimnej wody. Wlewamy do mięsa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

file1256828783



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.