Schab pieczony z jabłkami i bekonem

9 marca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

około 1 kg kawałek niezbyt grubego schabu

2 nieduże jabłka

kilkanaście plasterków bekonu

majeranek

pieprz i sól

przygotowanie:

Schab ponacinać jakby krojąc go na plastry grubości 1 cm, jednak nie do końca. Posolić i oprószyć pieprzem oraz majerankiem. Jabłka umyć, obrać i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w plasterki. Bekon pokroić na mniejsze kawałki. W nacięcia między plastrami schabu powkładać po plasterku bekonu i jabłka. Włożyć schab do brytfanny, przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piec około 90 minut. Podawać na gorąco z ziemniakami z wody lub ryżem.




FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...