Schab pieczony z dodatkami duszony

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

4 plastry pieczonego schabu (o grubości ok. 1.5 cm)

2 łyżki oliwy z oliwek

5 dkg cebuli

10 dkg pieczarek

3 dkg zielonej części pora

7 dkg rzodkiewek

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

1 łyżka przyprawy kebab – gyros

Cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w pół-krążki, pieczarki w plasterki o grubości ok. 3 mm, rzodkiewki w plasterki o grubości ok. 2mm. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć plastry schabu na złoty kolor. Wyjąć mięso. Na patelnię wrzucić kolejno: cebulę, sól, pieczarki, pora,  rzodkiewkę i pieprz. Nie mieszać. Na wierzchu ułożyć schab, posypać go przyprawą kebab – gyros. Patelnię przykryć i dusić wszystko przez 10 minut na jak najmniejszym ogniu. Odkryć, wyjąć schab, zwiększyć ogień i wymieszać zawartość patelni. Smażyć przez 5 sekund.

Smacznego!

file1258476344



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz