Schab pieczony w sosie śliwkowym

9 lutego 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

4 plastry pieczonego schabu (o grubości ok. 1 cm)

250 ml wody

1 kostka mięsna Winiary

5 suszonych śliwek

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

1 mała cebula

½ łyżeczki oleju

Cebulę szklimy na oleju. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i drobno posiekane śliwki. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy pieprzem. Do sosu wkładamy schab i dusimy wszystko jeszcze przez 5 minut.

Smacznego!

file1265723917



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....