Schab pieczony w sosie śliwkowym

9 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

4 plastry pieczonego schabu (o grubości ok. 1 cm)

250 ml wody

1 kostka mięsna Winiary

5 suszonych śliwek

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

1 mała cebula

½ łyżeczki oleju

Cebulę szklimy na oleju. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i drobno posiekane śliwki. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy pieprzem. Do sosu wkładamy schab i dusimy wszystko jeszcze przez 5 minut.

Smacznego!

file1265723917



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...