Schab pieczony w sosie śliwkowym

9 lutego 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

4 plastry pieczonego schabu (o grubości ok. 1 cm)

250 ml wody

1 kostka mięsna Winiary

5 suszonych śliwek

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

1 mała cebula

½ łyżeczki oleju

Cebulę szklimy na oleju. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i drobno posiekane śliwki. Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy pieprzem. Do sosu wkładamy schab i dusimy wszystko jeszcze przez 5 minut.

Smacznego!

file1265723917



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...