Schab nadziewany

3 marca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

schab nadziewany

– 4 grube kotlety schabowe bez kości
– 4 łyżeczki żurawiny
– 4 grube plastry żółtego sera
– sól, pieprz
– 2 saszetki ryżu
– 3 plastry ananasa
– torebka suszonej żurawiny

Kotlety naciąć tak, aby powstała głeboka kieszeń, w każdej kieszeni umieścić plaster sera i łyżkę żurawiny ze słoika, oprószyć solą i pieprzem, przesmażyc na oleju z obu stron, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 40 minut. Ugotować ryż, wymieszać z suszoną żurawina oraz pokrojonym w kostkę ananasem, podawać do sznycli.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....