Schab nadziewany

3 marca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

schab nadziewany

– 4 grube kotlety schabowe bez kości
– 4 łyżeczki żurawiny
– 4 grube plastry żółtego sera
– sól, pieprz
– 2 saszetki ryżu
– 3 plastry ananasa
– torebka suszonej żurawiny

Kotlety naciąć tak, aby powstała głeboka kieszeń, w każdej kieszeni umieścić plaster sera i łyżkę żurawiny ze słoika, oprószyć solą i pieprzem, przesmażyc na oleju z obu stron, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 40 minut. Ugotować ryż, wymieszać z suszoną żurawina oraz pokrojonym w kostkę ananasem, podawać do sznycli.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....