Schab na sposób surowy

3 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg schabu bez kości

1 łyżka cukru

1 łyżka soli

¼ łyżki czarnego mielonego pieprzu

¼ łyżki białego mielonego pieprzu

¼ łyżeczki granulowanego czosnku

Schab umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Cukier, sól, pieprze i czosnek zmieszaj ze sobą. Włóż schab do foliowej torebki, wsyp mieszankę, zawiąż torebkę i potrząsając nią spraw, aby przyprawy dokładnie oblepiły mięso. Włóż do lodówki na 4 doby. Co 12 godzin odwracaj torebkę o 180 stopni. Następnie wysusz schab w piekarniku nagrzanym do 60 stopni przez 45 minut,

Smacznego!

file1257263573



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....