Schab na sposób surowy

3 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg schabu bez kości

1 łyżka cukru

1 łyżka soli

¼ łyżki czarnego mielonego pieprzu

¼ łyżki białego mielonego pieprzu

¼ łyżeczki granulowanego czosnku

Schab umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Cukier, sól, pieprze i czosnek zmieszaj ze sobą. Włóż schab do foliowej torebki, wsyp mieszankę, zawiąż torebkę i potrząsając nią spraw, aby przyprawy dokładnie oblepiły mięso. Włóż do lodówki na 4 doby. Co 12 godzin odwracaj torebkę o 180 stopni. Następnie wysusz schab w piekarniku nagrzanym do 60 stopni przez 45 minut,

Smacznego!

file1257263573



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz