Schab duszony w mleku

24 stycznia 2011, dodał: ebolka24
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2,25 kg schabu z kością
  • 60 ml oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • 15 g liści rozmarynu
  • 1l mleka
  • skórka starta z 2 cytryn
  • sok z 1 cytryny

Rozgrzać oliwę na dużej patelni. Obsmażyć mięso. Wyjąć mięso oraz tłuszcz z patelni, wlać do brytfanki, wraz z czosnkiem i rozmarynem. Umieścić na tym schab, dodać skórkę z cytryn oraz sok z cytryny. Włożyć do piekarnika i piec ok 20 min w temp. 150C. Po tym czasie systematycznie co 20 min podlewać mlekiem schab, nie przykrywać, aby sos nie parował, a tłuszczyk stał się chrupki. Piec jeszcze 1,25 h . Odstawić po czasie pieczenia na 10 min podawać z duszonymi warzywami.

file1295878414



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...