Schab duszony w mleku

24 stycznia 2011, dodał: ebolka24
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2,25 kg schabu z kością
  • 60 ml oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • 15 g liści rozmarynu
  • 1l mleka
  • skórka starta z 2 cytryn
  • sok z 1 cytryny

Rozgrzać oliwę na dużej patelni. Obsmażyć mięso. Wyjąć mięso oraz tłuszcz z patelni, wlać do brytfanki, wraz z czosnkiem i rozmarynem. Umieścić na tym schab, dodać skórkę z cytryn oraz sok z cytryny. Włożyć do piekarnika i piec ok 20 min w temp. 150C. Po tym czasie systematycznie co 20 min podlewać mlekiem schab, nie przykrywać, aby sos nie parował, a tłuszczyk stał się chrupki. Piec jeszcze 1,25 h . Odstawić po czasie pieczenia na 10 min podawać z duszonymi warzywami.

file1295878414



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Schab duszony w mleku

  1. avatar Inka pisze:

    wczoraj oglądałam Kuchenne Rewolucje i koniecznie muszę zrobić taki schabik

  2. avatar Pyza pisze:

    szkoda tylko, że zdjęcie jest skanem z gazety albo książki…

Dodaj komentarz