Satay z indyka z dipem curry

17 maja 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


ilość dla 4 osób

600 g fileta z indyka

1 mango

1/2 ananasa

200ml jogurtu naturalnego

1 łyżka miodu

Marynata orientalna Kamis

Musztarda z curry Kamis

Indyka pokrój w cienkie paski, wymieszaj z marynatą orientalną, odstaw na kilka godz. następnie nadziej na patyki do szaszłyków i smaż na ruszcie. Podawaj z jogurtem wymieszanym z 3 łyżkami musztardy z curry i 1 łyżką miodu oraz ze świeżymi owocami.

file1305624745



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...