Sashimi z tuńczyka i ryby maślanej

10 września 2013,
dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Sashimi z tuńczyka i ryby maślanej – danie bogate w kwasy Omega 3

– 250 gram świeżego fileta z tuńczyka bez skóry
– 250 gram świeżego fileta z ryby maślanej bez skóry
– 50 gram chrzanu wasabi
– 80 gram marynowanego imbiru
– 200 gram białej rzepy
– 100 ml słodkiego sosu sojowego
– 1 łyżeczka palonych ziaren sezamu

wyselekcjonowane najwyższej jakości filety dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić tuńczyka i rybę maślaną na plastry o grubości 5 mm i ułożyc na talerzu, podawać z plastrami marynowanego imbiru chrzanem wasabi, obraną i pokrojona białą rzepą oraz sosem sojowym z palonymi ziarnami sezamu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....