Sashimi z tuńczyka i ryby maślanej

10 września 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Sashimi z tuńczyka i ryby maślanej – danie bogate w kwasy Omega 3

– 250 gram świeżego fileta z tuńczyka bez skóry
– 250 gram świeżego fileta z ryby maślanej bez skóry
– 50 gram chrzanu wasabi
– 80 gram marynowanego imbiru
– 200 gram białej rzepy
– 100 ml słodkiego sosu sojowego
– 1 łyżeczka palonych ziaren sezamu

wyselekcjonowane najwyższej jakości filety dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić tuńczyka i rybę maślaną na plastry o grubości 5 mm i ułożyc na talerzu, podawać z plastrami marynowanego imbiru chrzanem wasabi, obraną i pokrojona białą rzepą oraz sosem sojowym z palonymi ziarnami sezamu.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D