Sashimi z tuńczyka i ryby maślanej

10 września 2013, dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Sashimi z tuńczyka i ryby maślanej – danie bogate w kwasy Omega 3

– 250 gram świeżego fileta z tuńczyka bez skóry
– 250 gram świeżego fileta z ryby maślanej bez skóry
– 50 gram chrzanu wasabi
– 80 gram marynowanego imbiru
– 200 gram białej rzepy
– 100 ml słodkiego sosu sojowego
– 1 łyżeczka palonych ziaren sezamu

wyselekcjonowane najwyższej jakości filety dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić tuńczyka i rybę maślaną na plastry o grubości 5 mm i ułożyc na talerzu, podawać z plastrami marynowanego imbiru chrzanem wasabi, obraną i pokrojona białą rzepą oraz sosem sojowym z palonymi ziarnami sezamu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...