Sashimi z tuńczyka i ryby maślanej

10 września 2013,
dodał: snoove
Artykuł zewnętrzny

Sashimi z tuńczyka i ryby maślanej – danie bogate w kwasy Omega 3

– 250 gram świeżego fileta z tuńczyka bez skóry
– 250 gram świeżego fileta z ryby maślanej bez skóry
– 50 gram chrzanu wasabi
– 80 gram marynowanego imbiru
– 200 gram białej rzepy
– 100 ml słodkiego sosu sojowego
– 1 łyżeczka palonych ziaren sezamu

wyselekcjonowane najwyższej jakości filety dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić tuńczyka i rybę maślaną na plastry o grubości 5 mm i ułożyc na talerzu, podawać z plastrami marynowanego imbiru chrzanem wasabi, obraną i pokrojona białą rzepą oraz sosem sojowym z palonymi ziarnami sezamu.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...