Sandacz z cebulą i suszonymi grzybami

7 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg sandacza

2 cebule

garść suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki)

1 ogórek korniszon

vegeta

pieprz

mąka

olej

Sandacza pokroić w dzwonki, posypać vegetą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na 1-2 godziny.

Grzyby zalać gorącą wodą na 15 minut, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w pół krążki i usmażyć na oleju razem z grzybami, doprawić do smaku vegetą i pieprzem a na końcu dodać ogórka pokrojonego w paseczki. Jeszcze chwilkę podsmażyć. Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Cebulę z grzybami wyłożyć na talerz a na wierzchu ułożyć usmażoną rybę. Podawać z ziemniakami z wody lub frytkami.

file1262902719



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz