Salceson – ciasto nie wymagające pieczenia

29 marca 2012,
dodał: mgk8
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kostka margaryny,
  • 1 szklanka cukru,
  • mleko,
  • 3 łyżki żelatyny,
  • 3 paczki herbatników,
  • 3 łyżki mocnego kakao.

Przepis:

Margarynę, cukier, 1 szklankę mleka i kakao zagotować. Trzy pełne łyżki żelatyny rozpuścić w pół szklanki gotowanego mleka, herbatniki połamać na kawałki (nie kruszyć!). Po zagotowaniu składników, dodać żelatynę, wsypać herbatniki i całość mieszać. Masę przełożyć do grubego woreczka foliowego (najlepiej po mleku), związać sznurkiem i ostudzić w zimnej wodzie. Po wystudzeniu włożyć do zamrażarnia na ok. 24 godziny. Przed podaniem  wyjąć ciasto z woreczka.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...