Salceson – ciasto nie wymagające pieczenia

29 marca 2012,
dodał: mgk8
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 kostka margaryny,
  • 1 szklanka cukru,
  • mleko,
  • 3 łyżki żelatyny,
  • 3 paczki herbatników,
  • 3 łyżki mocnego kakao.

Przepis:

Margarynę, cukier, 1 szklankę mleka i kakao zagotować. Trzy pełne łyżki żelatyny rozpuścić w pół szklanki gotowanego mleka, herbatniki połamać na kawałki (nie kruszyć!). Po zagotowaniu składników, dodać żelatynę, wsypać herbatniki i całość mieszać. Masę przełożyć do grubego woreczka foliowego (najlepiej po mleku), związać sznurkiem i ostudzić w zimnej wodzie. Po wystudzeniu włożyć do zamrażarnia na ok. 24 godziny. Przed podaniem  wyjąć ciasto z woreczka.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...