Sałatka ziemniaczana z pesto

16 marca 2011,
dodał: karasuma
Artykuł zewnętrzny

składniki:

60 dkg ziemniaków ugotowanych w mundurkach w osolonej wodzie

sporo roszponki

100 ml bulionu warzywnego

sok z połowy cytryny

2 łyżki balsamico

kilka łyżeczek pesto

sól, pieprz

łyżka świeżych ziół, posiekanych

2 łyżki orzeszków piniowych, uprażonych

Ugotowane ziemniaki obieram i kroję na grube plastry.

Z bulionu, balsamico, soku z cytryny, przypraw i ziół robię sos. Wlewam do ziemniaków. Dodaję roszponkę, orzeszki. Ostrożnie mieszam.

file1300274969



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.