Sałatka ziemniaczana z kalmarami

14 listopada 2010, dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny


Można wykorzystać ziemniaki ugotowane wcześniej lub szybko ugotować na parze (to tylko 15 min ! ).
Znakomitą przyprawą okazał się sumak o kwaśno-cytrynowym smaku.

Bardzo nam smakowało!

Składniki na 2-3 osoby:

10 ziemniaków

2 opakowania (40g) suszonych kalmarów

spora garść listków natki pietruszki

1 łyżka majonezu

1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

sól, pieprz świeżo mielony

szczypta suszonego czosnku

1 łyżeczka sumaku

Wykonanie:

Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę, delikatnie posoliłam i gotowałam na parze 15 min. Kiedy ostygły, dodałam do nich posiekane kalmary, listki pietruszki, przyprawy oraz jogurt z majonezem, wymieszałam.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz