Sałatka ziemniaczana z boczkiem

26 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Ziemniaki jakie zostaną nam np. z obiadu (muszą być w kawałkach – nie rozgniecione).  możemy przeistoczyć w bardzo fajne danie, które można jeść samo jako sałatkę albo jako dodatek do mięsa.

Podsmażamy lekko pokrojoną w paski cebulę, na osobnej patelni zaś pokrojony w kosteczkę lub paski wędzony boczek (ilości według uznania). Gdy cebula i boczek ostygną mieszamy je w misce z zimnymi ziemniakami. Do miski dodajemy dużą ilość posiekanego kopru i cienkiego szczypiorku. Sos do sałatki robimy łącząc pół na pół majonez z jogurtem naturalnym, z dużą ilością pieprzu i wyciśniętą połówką soku z cytryny. Sos wlewamy do miski i wszystko razem łączymy.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.