Sałatka ziemniaczano-brukselkowo-orzechowa

4 września 2015, dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 1 porcję):
3 mniejsze ziemniaki
150 g brukselki
łyżka masła orzechowego
łyżka posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy we wrzątku ok. 20 minut,
zaś umytą brukselkę ok. 5 minut.
Ugotowane ziemniaki obieramy i kroimy w pół talarki, a brukselkę w kostkę.
Przygotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) warzywa mieszamy z posiekanymi orzechami włoskimi oraz masłem orzechowym.
Przekładamy na talerz i zajadamy.
Smacznego!

file1441376558



FORUM - bieżące dyskusje

Zbieractwo - uciążliwy problem
Jeśli masz miejsce na takie przydasie i nie sprawiają, że nie możesz się...
Drewniane schody. Czy warto
Po drewnianych schodach nie ma się jak skradać. Z czasem zaczną skrzypieć. :D
kolor szminki jaki uzywasz najczesc…
Jak dobieracie odcień szminki do swojej urody? Metodą prób i błędów?
Dieta sałatkowa?
Gdybym miała jeść same sałatki, szybko zatęskniłabym za ciepłym posiłkiem. Jak zauważyła PaTix, majonez,...