Sałatka ze szpinaku i jajeczek przepiórczych

8 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

20 dag przebranych liści szpinaku,

4 jajka przepiórcze ugotowane na twardo,

3 pomidory, 1

cebula cukrowa /10 dag/,

Sos:

6 łyżek oliwy, 2 łyżki octu balsamicznego, 1 ząbek czosnku, ½ łyżeczki przyprawy do sałatek Prymat, cukier, sól, pieprz czarny mielony Prymat

Przyrządzanie:

Liście szpinaku pozbawić ogonków, umyć, osączyć, rozłożyć na dużym talerzu, polać sosem i posypać posiekanymi jajkami. Przybrać cząstkami pomidorów i piórkami cebuli.

www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...