Sałatka ze szpinakiem, ziemniaczkami i kozim serem
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 50g listków szpinaku
- 8 małych ugotowanych ziemniaczków
- 100g koziego sera lub bryndzy
- 1/2 małej puszki kukurydzy (Bonduelle)
- 1/2 dojrzałego awokado
- 12 pomidorków koktajlowych
- mała czerwona cebulka
- dressing czosnkowy lub jogurtowo-ziołowy
- opcjonalnie: mała marchewka i listki tymianku
PRZYGOTOWANIE:
Szpinak opłukać, osuszyć- wrzucić do miski. Ziemniaczki pokroić na pół ( ja ugotowałam dzień wcześniej o kilka więcej by mieć do sałatki:) Pomidorki opłukać, również pokroić na połówki, awokado dowolnie, cebulę na piórka, marchewkę zetrzeć na cienkie paseczki. Wszystkie składniki dodać do szpinaku, dodać także odsączoną z zalewy kukurydzę i pokruszony kozi ser, posypać listkami tymianku, polać sosem czosnkowym. Sałatka smaczna i sycąca, bardzo prosta w wykonaniu.