URODA I ZDROWIE

Sałatka ze śledzia a’la Matjas, selera naciowego i korniszonów

5 września 2018, dodał: Anka Skakanka

Składniki:

filety ze śledzia a’la Matjas

seler naciowy

korniszony

gruszka

cebula czerwona

marchewka

szczypior

sezam czarny

musztarda francuska

majonez

pieprz

Przygotowanie:

Filet ze śledzia i seler naciowy kroimy w grubszą kostkę. Gruszkę kroimy w kostkę, korniszony w grubsze plasterki, siekamy cebulę i szczypior, a marchewkę kroimy w julienne (bardzo cienkie paski). Wszystkie składniki przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Dodajemy ziarna sezamu (czarny uatrakcyjni danie), łyżkę musztardy francuskiej i majonezu.

 

file1505848732

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Termometr
Ja mam termometr innoGio giofast gio-515, fajnie działa, dobrze i szybko mierzy. Każda...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
No i mamy powtórkę z wiosennych ograniczeń, mam nadzieję, że teraz sceptycy i antymaseczkowcy...
Problem ze wzwodem
Bywa, że problem sam mija jak się zmieni partnerkę na młodszą i ładniejszą;)
tworzymy opowiadanie - zabawa
Alicja zaraz uwięziła kapitana w kajucie i ogłosiła się kapitanką statku! Dowodziła teraz...