Sałatka z tuńczykiem i łososiem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- główka zielonej sałaty
- 100 g łososia sałatkowego
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 pomidory
- 2 jajka
- 2 marchewki
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Dokładniej umyj wszystkie warzywa. Ugotuj na twardo jajka. Gotuj także marchewki – około 15 minut – aż będą miękkie. W międzyczasie porwij na kawałki sałatę, ułóż ją w misce. Pokrój na drobne kawałki łososia oraz tuńczyka. Pomidory pokrój w ćwiartki. Wszystkie składniki rozłóż równomiernie na talerzu. Posól i popieprz. Ugotowane marchewki oraz jajka pokrój na duże kawałki, na przykład w ćwiartki. Dołóż do sałatki. Skrop wszystko kilkoma łyżkami oliwy z oliwek oraz dopraw do smaku.
źródło: przepisy.styl.fm/