Sałatka z tuńczykiem i łososiem

8 listopada 2012,
dodał: Kamila Borczyk
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • główka zielonej sałaty
  • 100 g łososia sałatkowego
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 pomidory
  • 2 jajka
  • 2 marchewki
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Dokładniej umyj wszystkie warzywa. Ugotuj na twardo jajka. Gotuj także marchewki – około 15 minut – aż będą miękkie. W międzyczasie porwij na kawałki sałatę, ułóż ją w misce. Pokrój na drobne kawałki łososia oraz tuńczyka. Pomidory pokrój w ćwiartki. Wszystkie składniki rozłóż równomiernie na talerzu. Posól i popieprz. Ugotowane marchewki oraz jajka pokrój na duże kawałki, na przykład w ćwiartki. Dołóż do sałatki. Skrop wszystko kilkoma łyżkami oliwy z oliwek oraz dopraw do smaku.

źródło: przepisy.styl.fm/

file1352386921



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....