sałatka z selera naciowego

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 twarde, soczyste i słodkie zielone jabłka
4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
½ selera naciowego umytego, obranego i pokrojonego pod kątem w cienkie plastry
Sok z ½ cytryny

Sos:
50 g sosu włoskiego Prymat
½ szklanki jogurtu naturalnego
Szczypta bazylii Prymat
50 g sera pleśniowego
Sól,
pieprz biały mielony Prymat

Sposób przygotowania:
Przygotować sos: zmiksować jogurt z serem pleśniowym, dodać sos włoski Prymat, bazylię i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Jabłka dokładnie umyć, podzielić na cztery części, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki takiej samej grubości jak seler. Dodać orzechy i delikatnie wymieszać z sosem jogurtowym. Tak przygotowana sałatka doskonale komponuje się z rukolą.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz