sałatka z selera naciowego

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 twarde, soczyste i słodkie zielone jabłka
4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
½ selera naciowego umytego, obranego i pokrojonego pod kątem w cienkie plastry
Sok z ½ cytryny

Sos:
50 g sosu włoskiego Prymat
½ szklanki jogurtu naturalnego
Szczypta bazylii Prymat
50 g sera pleśniowego
Sól,
pieprz biały mielony Prymat

Sposób przygotowania:
Przygotować sos: zmiksować jogurt z serem pleśniowym, dodać sos włoski Prymat, bazylię i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Jabłka dokładnie umyć, podzielić na cztery części, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki takiej samej grubości jak seler. Dodać orzechy i delikatnie wymieszać z sosem jogurtowym. Tak przygotowana sałatka doskonale komponuje się z rukolą.

źródło: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.