Sałatka z ryżem i warzywami

15 lipca 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Lekka, smaczna i zdrowa sałatka na każdą porę dnia.

Składniki:

  • Ryż (ok 1-2 torebek, w zależności od wielkości porcji, którą chcemy przygotować)
  • Pomidory (ok 2 sztuk)
  • Papryka czerwona
  • Kapusta pekińska
  • Puszka kukurydzy
  • Szczypiorek
  • Jogurt naturalny (można zastąpić również śmietaną do sałatek – jogurt jest zdrowszy :))
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pomidory i paprykę pozbawić gniazd i pokroić w kostkę. Kilka liści kapusty pekińskiej wypłukać pod kranem i poszatkować, szczypiorek posiekać Z kukurydzy odsączyć wodę i wsypać do miski razem z pokrojoną papryką, pomidorami, posiekanym szczypiorkiem i kapustą. Dolać jogurtu, lub śmietanę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Bon appetit