Sałatka z ryżem i warzywami

15 lipca 2011,
dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Lekka, smaczna i zdrowa sałatka na każdą porę dnia.

Składniki:

  • Ryż (ok 1-2 torebek, w zależności od wielkości porcji, którą chcemy przygotować)
  • Pomidory (ok 2 sztuk)
  • Papryka czerwona
  • Kapusta pekińska
  • Puszka kukurydzy
  • Szczypiorek
  • Jogurt naturalny (można zastąpić również śmietaną do sałatek – jogurt jest zdrowszy :))
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pomidory i paprykę pozbawić gniazd i pokroić w kostkę. Kilka liści kapusty pekińskiej wypłukać pod kranem i poszatkować, szczypiorek posiekać Z kukurydzy odsączyć wodę i wsypać do miski razem z pokrojoną papryką, pomidorami, posiekanym szczypiorkiem i kapustą. Dolać jogurtu, lub śmietanę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Bon appetit



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...