Sałatka z ryżem i warzywami
Artykuł zewnętrzny
Lekka, smaczna i zdrowa sałatka na każdą porę dnia.
Składniki:
- Ryż (ok 1-2 torebek, w zależności od wielkości porcji, którą chcemy przygotować)
- Pomidory (ok 2 sztuk)
- Papryka czerwona
- Kapusta pekińska
- Puszka kukurydzy
- Szczypiorek
- Jogurt naturalny (można zastąpić również śmietaną do sałatek – jogurt jest zdrowszy :))
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pomidory i paprykę pozbawić gniazd i pokroić w kostkę. Kilka liści kapusty pekińskiej wypłukać pod kranem i poszatkować, szczypiorek posiekać Z kukurydzy odsączyć wodę i wsypać do miski razem z pokrojoną papryką, pomidorami, posiekanym szczypiorkiem i kapustą. Dolać jogurtu, lub śmietanę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Bon appetit