Sałatka z rukwi wodnej
Artykuł zewnętrzny
Sałatka z mozzarelli, zielonych pomidorów i rukwi wodnej
Składniki:
3-4 zielone pomidory odmiany „Zielona Zebra”
ser mozzarella
½ awokado
zielony pieprz
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oliwy z oliwek
kryształkowa sól morska,
orzeszki pinii
czarny pieprz
1 pęczek rukwi wodnej
1 łyżka śmietany
ser mozzarella
½ awokado
zielony pieprz
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oliwy z oliwek
kryształkowa sól morska,
orzeszki pinii
czarny pieprz
1 pęczek rukwi wodnej
1 łyżka śmietany
Przygotowanie:
Wszystkie składniki pokroić i wymieszać z octem balsamicznym, oliwą z oliwek i miodem, posypać kryształkami soli morskiej i czarnym pieprzem. Udekorować orzeszkami i śmietaną.