Sałatka z pieczarkami

9 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 porcje:

3 jajka na twardo,

po 10 dkg. sałaty,

20 dkg. pieczarek,

7 łyżek oleju,

sól, pieprz.

30 dkg. melona,

2 strąki czerwonej papryki,

1 łyżeczka musztardy,

3 łyżki octu winnego

Jajka pokroić na połówki, wyjąć żółtka. Białko pokroić w kostkę. Sałatę porwać na kawałki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Mocno rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć na nim pieczarki kilka minut ze wszystkich stron. przyprawić solą i pieprzem. Pokrojony melon, paprykę i białko przemieszać z sałatą i pieczarkami. Żółtka utrzeć z musztardą, octem, resztą oleju, solą i pieprzem. Sos podawać z sałatką.

file1268120904