Sałatka z pieczarek

22 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2,5 kg pieczarek – mogą być duże
    0,5 kg cebuli
    2 łyżki soli
    1 koncentrat pomidorowy
    zalewa:
    0,5 szkl oleju
    0,5 szkl cukru
    0,5 szkl octu
    sól wedle uznania (1 łyżka)

      bardzo smaczna i szybka w wykonaniu…

      Pieczarki  pokroić w plasterki a cebulę w kostkę. Pieczarki wrzucić na kilka minut do gotującej wody z dodatkiem kwasku lub soku z cytryny, odsączyć, posolić 2 łyżki soli i dodać pokrojoną w kostkę cebulę i odstawić na 2 godziny. Następnie odlać powstałą wodę. Do pieczarek dodać koncentrat pomidorowy, olej, cukier i ocet ( sól wedle uznania). Wymieszać, nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut. Pycha !!!

      file1264177574



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      wakacyjne kolory paznokci
      Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
      Koncerty
      Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
      pokój dziecięcy
      Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
      Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
      Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...