Sałatka z pieczarek

22 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2,5 kg pieczarek – mogą być duże
    0,5 kg cebuli
    2 łyżki soli
    1 koncentrat pomidorowy
    zalewa:
    0,5 szkl oleju
    0,5 szkl cukru
    0,5 szkl octu
    sól wedle uznania (1 łyżka)

      bardzo smaczna i szybka w wykonaniu…

      Pieczarki  pokroić w plasterki a cebulę w kostkę. Pieczarki wrzucić na kilka minut do gotującej wody z dodatkiem kwasku lub soku z cytryny, odsączyć, posolić 2 łyżki soli i dodać pokrojoną w kostkę cebulę i odstawić na 2 godziny. Następnie odlać powstałą wodę. Do pieczarek dodać koncentrat pomidorowy, olej, cukier i ocet ( sól wedle uznania). Wymieszać, nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut. Pycha !!!

      file1264177574



      FORUM - bieżące dyskusje

      Ile w Was jest narcyzmu?
      U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
      dodatkowa gotówka na wesele
      Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
      Święta Bożego Narodzenia
      A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
      Dieta przy kamicy nerkowej.
      Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...