Sałatka z ogórków kiszonych

3 lipca 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 5-6 twardych ogórków kiszonych albo małosolnych
  • 2-3 ząbki kiszonego czosnku
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 0,5 pęczka koperku
  • do smaku: pieprz mielony

sposób przygotowania:

Ogórki pokroić w cienkie plasterki (razem ze skórką), ja zrobiłam na sztkownicy. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki, przełożyć na sito i  przelać wrzącą wodą, osączyć dokładnie a następnie dodać do ogórków. Czosnek posiekać, dodać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać, połowę dosypać do surówki. Doprawić olejem i pieprzem. Podawać schłodzoną, posypaną resztą koperku, jako dodatek do mięs.

file1278165547



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.